Kategori: E PERGJITHSHME

ANALIZA LABORATORIKE

Në këto laboratorë ekzaminohen fizikisht, kimikisht, mikroskopikisht, imunologjikisht, serologjikisht ose hematologjikisht mostrat e gjakut, urinës, feces etj, dhe rezultatet e marra vlerësohen në diagnostikimin dhe trajtimin e një sëmundjeje. Saktësia dhe shpejtësia janë të rëndësishme në analizë. Në përputhje me këta faktorë, ne zgjedhim me kujdes pajisjet, reagentët dhe të gjitha materialet e konsumit që përdorim dhe ndjekim mirëmbajtjen dhe pastrimin e tyre. Ne ndjekim zhvillimet e fundit për laboratorët e…

MASAT E MARRA PER COVID-19 NGA LABORATORI AKIN

Virusi Covid-19, i cili është efektiv në pothuajse çdo vend të botës transmetohet me hapa të shpejtë. Meqenëse jemi një pjesë e rëndësishme e sektorit shëndetësor, ne përmbushim të gjitha llojet e detyrave që lidhen me këtë epidemi. Ne e dimë që kemi përgjegjësi si të gjithë të tjerët për të ndihmuar në zvogëlimin e përhapjes së virusit dhe diagnostikimin e tij. Masat që kemi marrë në këtë drejtim; Ne ndjekim…

SIMPTOMAT E KARDIAKUT

Organi ynë më jetësor është zemra, pasi jeta nuk mund të vazhdojë kur nuk funksionon ky organ. Ajo siguron që gjaku i ndotur që përmban dioksid karboni dhe substanca të tjera të dëmshme të hidhet jashtë me ndihmën e mushkërive dhe gjaku i pastër i pasur me oksigjen të derdhet në trup. Përveç EKG dhe EKO,  disa analiza të gjakut janë të nevojshme gjithashtu për të përcaktuar nëse zemra jonë është…

INFEKSIONET E TRAKTIT URINAR

Ato janë pezmatime të shkaktuara nga mikrobet që vendosen në çdo pjesë të traktit urinar. Zakonisht ndodh si cistit (inflamacion i traktit urinar të poshtëm). Kjo është më e zakonshme tek gratë për shkak të disa ndryshimeve anatomike. Simptomat e infeksioneve të traktit urinar; Dhimbje ose djegie gjatë urinimit Erë e keqe e urinës Dhimbje në fund të barkut, veçanërisht tek gratë Të përziera ose të vjella Lodhja Dobësi Nevoja për…

SEMUNDJE SEKSUALISHT TE TRANSMETUESHME

Më shumë se 40 sëmundje të njohura mund të transmetohen përmes kontaktit seksual të pambrojtur. Më të njohurit prej tyre janë HIV, HSV, Hepatiti B, Hepatiti C, Sifilizi, Klamidia, Gonorrea. Për shkak se simptomat e një sëmundje seksualisht të transmetueshme janë të lehta ose pa simptoma, sëmundja mund të përhapet me shpejtësi. Përveç kësaj, individët që vuajnë nga një prej këtyre sëmundjeve ka të ngjarë të marrin sëmundje të tjera. Midis…

Copyright © 2020 – All right reserved. Design and Advertising +905323376219 DMCA.com Protection Status