Virusi Covid-19, i cili është efektiv në pothuajse çdo vend të botës transmetohet me hapa të shpejtë. Meqenëse jemi një pjesë e rëndësishme e sektorit shëndetësor, ne përmbushim të gjitha llojet e detyrave që lidhen me këtë epidemi. Ne e dimë që kemi përgjegjësi si të gjithë të tjerët për të ndihmuar në zvogëlimin e përhapjes së virusit dhe diagnostikimin e tij. Masat që kemi marrë në këtë drejtim;

 • Ne ndjekim zhvillimet e publikuara nga faqet zyrtare në lidhje me virusin.
 • Ne dezinfektojmë laboratorin tonë çdo ditë.
 • Ne mbajmë dezinfektues  për përdorim nga pacientët tanë.
 • Si ekip, ne kujdesemi që të mbajmë maska dhe të shmangim kontaktin me pacientët tanë dhe mostrat pa doreza.
 • Ne ndjekim statusin shëndetësor të stafit tonë.
 • Ne i ruajmë mostrat në ambiente higjenike nga marrja e mostrave deri në fund të studimit.
 • Ne i kushtojmë vëmendje distancës sonë shoqërore me njëri-tjetrin dhe pacientët tanë.
 • Ne e ajrosim laboratorin tonë shpesh.
 • Ne nuk mbajmë më shumë se numrin e specifikuar të njerëzve në laborator.
 • Ne nuk lejojmë askënd tjetër përveç teknikëve tanë të prekin pajisjet dhe pajisjet.
 • Stafi ynë ka njohuri për Covid-19.

Ne vazhdojmë t’ju shërbejmë me këto masa që kemi marrë deri më  tani.